میزان فطریه 94 اعلام شد
جمعه, ۲۶ تیر ۱۳۹۴، ۰۲:۱۳ ب.ظ
امام جمعه موقت تهران مبلغ فطریه
امسال را از سوی مقام معظم رهبری برای هر نفر سه کیلوگرم گندم، به ازای هر
کیلوگرم ۲۵۰۰ تومان تا ۲۷۰۰ تومان اعلام کرد.
مبلغ فطریه امسال را بر اساس قوت غالب گندم هفت هزار و پانصد تا هشت هزار تومان اعلام کرد و یادآور شد: این مبلغ برای تهران و یا شهرهای بزرگ است چراکه باتوجه به قیمت پایین تر گندم آزاد در برخی شهرستان ها و روستاها قیمت فطریه نیز به تناسب در این مناطق کمتر از این حد است.
وی گفت: برای افرادی که قوت غالب آن ها برنج است نیز این مبلغ براساس هر نفر سه کیلوگرم برنج محاسبه میشود.
آیت الله امامی کاشانی با بیان اینکه «افراد برنجهایی با مبالغ مختلف را مصرف می کنند» توضیح داد: مبلغ زکات فطریه برای کسانی که قوت غالب آنها برنج است، بسته به نوع و قیمت برنج مصرفی متفاوت است، اما در مجموع مبلغ سه کیلو برنج معادل 15 هزارتوان برای هر نفر از قرار کیلویی 5 هزار تومان محاسبه می شود.
وی افزود: اگرچه قیمت برنج هم مانند قیمت نان در شهرستانها کمتر از قیمت آن در تهران است اما با توجه به آنکه حتی در شهرستان ها هم برنجی ارزان تر از کیلویی 5 هزار تومان مصرف نمی شود بنابر این در این مناطق هم همان مبلغ 15 هزارتوان بعنوان فطریه در نظر گرفته می شود.
آیت الله امامی کاشانی با بیان اینکه زکات فطریه باید قبل از نماز عید فطر پرداخت شود تصریح کرد: در غیر این صورت فطریه باید تا قبل از ظهر پرداخت شود و چنانچه کسی تا پیش از زوال روز موفق به پرداخت فطریه نشد، باید مبلغ آن را کنار بگذارد تا بعدا به دست مستحق برساند.
آیت الله امامی کاشانی در مورد زکات فطریه دانشجویان و کسانی که در منزل پدر ساکن هستند گفت: کسانی که در خارج از کشور درس می خوانند یا زندگی می کنند و یا کسانی که داخل کشور در خانه پدر زندگی می کنند، چنانچه هزینه خود را از رئیس خانواده می گیرند در این صورت پرداخت فطریه به عهده پدر این افراد است و سکونت داخل یا خارج کشور تفاوتی در این مسئله ایجاد نمی کند.
امام جمعه موقت تهران درخصوص زکات فطریهای که به سادات داده می شود، تاکید کرد: باید توجه داشت که فطریه افراد عام ویژه افراد عام است بنابراین زکات فطریهای که از غیر سادات جمع آوری شده به سادات تعلق نمی گیرد.
آیت الله امامی کاشانی افزود: اگر رییس خانواده سید باشد، می تواند فطریه اعضا تحت پوشش را به سادات فقیر بدهد اما در صورتی که سرپرست خانواده عام باشد (سید نباشد) نمی تواند فطریه را به خانواده ای با سرپرست غیرسادات بپردازد.
وی درخصوص میزان کفاره روزه گفت: میزان این کفاره برای هر روز از ماه رمضان که فرد بیمار بوده و یک روزه را نگرفته، یک چهارک نان است که باید حتما به مستحق برسد و نمی توان پول آن را پرداخت کرد بطوریکه کفاره باید حتما بصورت نان به مستحق داده شود.
آیت الله امامی کاشانی در خصوص جمع آوری کفاره در صندوق هایی که در سطح شهر و یا در کنار محل های اقامه نماز عید فطر به جمع آوری مبلغ کفاره می پردازند، توضیح داد: اگر به مسئولین صندوق اطمینان داریم که آنها کفاره را به صورت نان در اختیار فقرا قرار می دهند، ریختن مبلغ کفاره به این صندوق ها اشکالی ندارد.
امام جمعه موقت تهران افزود: اگر بیماری این فرد در طول سال برطرف شود، علاوه بر پرداخت کفاره باید قضای آنرا نیز بجا آورد اما چنانچه بیماری برطرف نشد این مسئله از گردن او ساقط است.
آیت الله امامی کاشانی در پایان در مورد محل هزینه کرد زکات فطره خاطرنشان کرد: زکات فطریه هر شهر باید در همان شهر و به مصرف فقرای همان شهر برسد.